Strict Standards: Declaration of KunenaLayoutBase::debug() should be compatible with Joomla\CMS\Layout\BaseLayout::debug($data = Array) in /home/aw020400/www_root/stalker/libraries/kunena/layout/base.php on line 38
Vitajte, Hosť
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma

TÉMA: Zbrane na obranu bez zbrojného preukazu

Zbrane na obranu bez zbrojného preukazu 16.12.2014 23:17 #70

  • UrbanSpy
  • UrbanSpy-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Fresh Stalker
  • Príspevky: 8
  • COM_KUNENA_KARMA: 0
Zdravím,

pri tejto mojej otázke sa možno niektorí chytíte za hlavu, čo je to za nooba, ono to bude ale asi tým, že v otázke obrany a stalkerstva ešte úplný noob aj som :cheer:

Keďže som od povahy značný pacifista, niesom si istý, či by som bol schopný použiť zbraň, ktorá by mohla útočníka trvalo zmrzačiť alebo dokonca zabiť. Radšej skúsim použiť ústa alebo útek. Je mi jasné, že to nemusí vždy zabrať a pri mojich 56 kilách asi nikoho zlým pohľadom nenaplaším a ťažko sa budem brániť nejakému fyzickému násiliu. Alebo keď mi napadnú rodinu, darmo mi pomôže, že viem rýchlo bežať.

Určite nie som s použitím ťažkej zbrane vysporiadaný psychicky už teraz a ak by som nemal byť schopný zbraň použiť, radšej ju asi ani nemať, kým by som sa s tým psychicky nevyrovnal a vedel ju aj použiť.

Človek ale nevie čo sa kedy zomelie a tak by som si chcel zaobstarať niečo, čo by som vedel použiť už teraz. Napríklad nejakú zbraň na gumové projektily alebo hocičo, čo si myslíte že by mohlo byť pre mňa použiteľné? Zbrojný preukaz nemám a ...

[toto je zrejme B časť otázky] ....rozmýšľam, že to tak aj nechám a dokonca že sa nahlásim na vojenskú správu ako človek pre civilnú službu (na odvode som nebol). Čítal som, že to zároveň vylučuje potom možnosť vlastniť zbrojný preukaz. Uvažujem o tom aj preto, aby sa mi nestalo, že ma niekto povolá, keď budem chcieť byť radšej s rodinou. A ak budem cítiť, že by som teda rád narukoval, vždy sa to potom dá zobrať späť. Ale ak to nepošlem na vojenskú správu dopredu, keď raz príde povolávací rozkaz, už nebudem mať možnosť povedať, že do tohoto sa mi nechce, mám iné plány.

Keďže niesom zrovna telesne zdatný, tak aj tie odporúčané zbrane by boli lepšie také, ktoré je možné použiť aspoň na pár metrov, nech môžem ujsť, neplánujem sa s niekým stretnúť úplne z blízka, to už taký obušok radšej fakt ani ťahať nebudem lebo s ním dostanem viac ja, takže potrebujem niečo na začiatok, kým sa zo mňa vyvinie stalker, za ktorého sa nebude treba hanbiť :cheer:

Ocením každý názor a ďakujem za pochopenie. Alebo si myslíte, že riešim somariny a zbrojný musí byť?
COM_KUNENA_VIEW_DISABLED

Zbrane na obranu bez zbrojného preukazu 17.12.2014 05:34 #71

  • Autogen
  • Autogen-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
  • Chcete zit vecne ???
  • Príspevky: 93
  • Dostali ste poďakovanie 7
  • COM_KUNENA_KARMA: 8
No ano, nosit kver a vediet ze ho nedokazem pouzit je blbost.
Malo kilo je problem, nepomoze ziadne zastrasovanie, kecanie tiez nepomaha.
Mas podla mna len 2 moznosti. Skusiť nejaky plnynovku, ktorou nezabijes a mozno pomoze, alebo si to nejako vysvetlit sam zo sebou a spravit zbrojak.
Zo 60kilami je ti teleskopicky obusok naprd, noz predpokladam ze vylucujes tiez. Noz je vazna vec, mozno vaznejsia ako kver, a chce to zrejme este viac odvahy ako pistol.
Clanok Myty v survivale je presne pre Teba :-(.

S tou vojenskou spravou, tusim sa to musi robit niekedy na zaciatku roka, a len na zaciatku roka. Ale uvedom si , ze aj pokial budes nahlaseny na civilnu sluzby, neplati pre Teba vynimka z Branneho zakona. To znamena , že bude az by na Teba doslo, budes povolany ako hocikto iny, ale nebudes zaradeny do ozbrojenych zloziek, ale niekam inam kde si stat mysli ze Ta bude potreovat. Civilna ochrana, nemocnica, doprava.....Proste neostanes doma, ale pojdes tam kde budu chciet oni.
A nepredpokladam zeby policajti patrali aj na vojenskej sprave ci si nahlaseny na civilku, takz myslim ze zo zbrojokom by problem byt nemal.
Ale moja rada je bohuzial jasna SPRAV SI ZBROJAK A KUP SI KVER.
Strilam,strilam a kukam nasi padaju.
Kuknem lepsie a ja ti mam naopak patrony.
Posledná úprava: 17.12.2014 05:35 od Autogen.
COM_KUNENA_VIEW_DISABLED

Zbrane na obranu bez zbrojného preukazu 17.12.2014 20:14 #73

  • Milo Urban
  • Milo Urban-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Senior Stalker
  • Príspevky: 27
  • Dostali ste poďakovanie 2
  • COM_KUNENA_KARMA: 0
Vynechám teda okolnosti a prejdem k veci.

Ako prvá ma napadla plynová pištoľ (môžeš vlastniť bez zbrojáku) no ak máš problém so zbraňami nie je to vhodné pre teba.

Taktiež kontaktné zbrane asi neprichádzajú do úvahy ( ako bolo písané vyššie telesná váha a aj to že si tak povediac pacifista atd.).

No aj tak ak by si sa zúčastnil nejakých kurzov sebaobrany ktoré ťa naučia využívať isté prostriedky na sebaobranu nebolo by to na škodu ale proti viacerým útočníkom je to nereálne že sa ubrániš.

V tvojom prípade možno tak poriadny kaser (hoci aj na medvede) no aj to má svoje pre a proti ako všetko.

No ešte ma napadá jedna možnosť a to je tá že ak by k niečomu prišlo musíš si nájsť podobne zmýšľajúcich ako sme my všetci tu a pridať sa k takejto skupine alebo ju vytvoriť v tom prípade by si mohol využiť potenciál ostatných vo svoj prospech a naopak ty by si pomáhal skupine iným spôsobom napríklad ak by si ovládal pokročilú lekársku pomoc alebo by si disponoval vedomosťami ktoré sú neoceniteľné bol by si omnoho dôležitejším článkom celku ako (nazvime ho) obranca.

Moja rada znie nájdi si skupinu o samote nikto neprežije aj keby je po zuby ozbrojený a využívaj svoje silné stránky a hlavne vedomosti. Uč sa novým užitočným veciam a zdokonaľuj sa v nich.
COM_KUNENA_VIEW_DISABLED

Zbrane na obranu bez zbrojného preukazu 18.12.2014 10:17 #74

  • Martin
  • Martin-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Fresh Stalker
  • Príspevky: 8
  • COM_KUNENA_KARMA: 1
pridám sa k "predrečníkom"...so všetkým súhlasím + skús sa naučiť ovládať luk, kušu, prak....ak Ti tieto zbrane niesú proti srsti
Ak máš deti, tie Ťa v takej činnosti podporia :cheer:
V prípade vážneho WTSHTF bude Rambov dosť a skupina ocení mať pri sebe niekoho kto bude vedieť narábať s alternatívnimi zbraňami

Samozrejme, momentálne chodiť po meste s lukom na obranu bude trochu :silly: "na hlavu"
COM_KUNENA_VIEW_DISABLED

Zbrane na obranu bez zbrojného preukazu 25.12.2014 14:36 #75

  • UrbanSpy
  • UrbanSpy-ov Avatar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Fresh Stalker
  • Príspevky: 8
  • COM_KUNENA_KARMA: 0
Ďakujem všetkým za odpovede, cením si váš čas.

Ohľadom toho zbrojného preukazu a vyhlásenia o odopretí výkonu mimoriadnej služby som kontaktoval priamo oddelenie polície vydávajúce zbrojné preukazy, kde mi potvrdili, že si to v súčasnosti spolu nijako neodporuje a človek, ktorý si podá vyhlásenie o odopretí výkonu mimoriadnej služby môže byť držiteľom zbrojného preukazu a vôbec to na seba vzájomne nevplýva (podrobnosti je možné nájsť v § 16 zákona č. 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive)

Keď už som načal aj tému vyhlásenia o odopretí výkonu mimoriadnej služby, informoval som sa aj na to, je to ako písal Autogen - je možné podať ho vždy iba v januári. Ak to niekoho zaujíma viac tiež, info nájde v § 4 zákona č. 569/2005 Z. z o alternatívnej službe v čase vojny.

Aj na základe vašich komentárov a keďže sa spomínané vyhlásenie a zbroják nijako nebijú som sa rozhodol, že si ten zbroják spravím. Zbraň pri sebe aj tak asi nebudem nosiť "bežne" ale chcem ju mať pripravenú pre každý prípad doma, ťažko ju potom zháňať zrazu keď bude situácia v spoločnosti náhodou taká, že ju bude treba - je fajn mať poistku pripravenú. A aj zbraň schopnú strieľať normálne náboje je zrejme možné nabiť gumenými, alebo jednoducho vystreliť na varovanie z normálnej do vzduchu a použiť ju naozaj iba v absolútnej krajnosti. Ak by vyslovene niekto zlomyselne používal zbraň voči mne alebo mojej rodine a videl by som, že je to neodvrátiteľné, v takom prípade by som vedel už zbraň použiť aj ja.

Celkovo na to pozerám aj tak, že keby tie dediny čo boli vypálené a vyhladené počas druhej svetovej vojny mali každý u seba nejaké zbrane, tak by si to asi útočnícii rozmysleli, či budú všade klopať na dvere a hovoriť všetci von a zoradiť sa. Asi by postupovali ťažšie ak by si to teda radšej rovno nerozmysleli. Neviem ako to vtedy bolo ale ťažko potom klásť odpor, ak človek nemá žiadnu zbraň. To potom ide iba ako ovečka vystavená na pospas toho, čo s tou zbraňou zaklopal.

Ďakujem aj za nápady ohľadom skupín a netradičných zbraní, tiež ma to priviedlo na rozličné nápady a myšlienky, ktoré ale nebudem už rozoberať v tejto téme, keďže tá bola založená hlavne mysliac na ľudí čo nemajú zbroják a ten si nakoniec spravím :)
COM_KUNENA_VIEW_DISABLED
Moderátori: Autogen, Viking
BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes